veni
This page is from the old web site of Veni Markovski.
To see the new content, please, visit the main page!


"24 часа" 15 април 2003 г., стр. 6
Калчев се извинява на Вени Марковски

Невелин Ганчев

Министърът на държавната администрация Димитър Калчев в писмо до медиите и парламента се извинява на шефа на Интернет общество Вени Марковски за изявления по негов адрес.

Това стана ясно вчера в съда на делото, по което Марковски е предявил иск за 1 млн. лв. срещу Калчев. Повод са твърдения на Калчев, че Марковски бил изключен от Българската асоциация за информационни технологии, защото се занимавал с детски порносайтове.

"Бях заблуден от асоциацията на част от компютърните фирми БАИТ, в резултат на което неоснователно промених доброто си мнение за г-н Вени Марковски в негативна посока. Изразявам искреното си съжаление за публичните изявления, които направих по негов адрес", пише в писмото.

Приемам изявленията и ги оценявам като доблестна постъпка, която прави чест на всеки гражданин, още повече на министър, коментирал Вени Марковски.

Вчера съдия Вера Христова отложи делото за юни, тъй като адвокатите на двамата обявиха, че подготвят извънсъдебно споразумение между страните.

Делото е наказателно, образувано по жалба на Марковски.


"Сега" 15 април 2003 г., стр. 4
Министър Калчев се извини на Вени Марковски, бил подведен

Доротея Дачкова


Министърът на Държавната администрация Димитър Калчев се извинява на Вени Марковски за това, че го е оклеветил от трибуната на парламента, в столичен всекидневник и тв предаване. Калчев заяви през лятото на м. г., че Марковски се занимава с порносайтове. Той пък заведе срещу министъра на администрацията граждански искове общо за 1 млн. лв. И двамата не се явиха вчера в столичния районен съд, но пратиха защитници. Емануил Йорданов, който е адвокат на Марковски, обяви пред магистратите, че е сключено извънсъдебно споразумение, което се изпълнява в момента.

"Обявявам публично пред народните представители и пред медиите, че бях заблуден от асоциацията на частните компютърни фирми, в резултат на което неоснователно промених доброто си мнение за г-н Марковски в негативна посока. Изразявам искреното си съжаление." Това пише министър Калчев до депутатите. "Приемам извиненията и ги оценявам като доблестна постъпка", коментира Вени Марковски.


family cv articles memoirs copyright