veni
This page is from the old web site of Veni Markovski.
To see the new content, please, visit the main page!

С
Светлин Стратиев - съученик от 114 АЕГ
Син на писателя Станислав Стратиев, Светлин бе голям спец по английски език и литература.

Сергей Станишев
Сергей беше кореспондент на в-к "Кръгозор" (вижте годините 1986-87 в мемоарите ми). Познаваме се с него от 1985-а или по-рано. Множеството случки, за които мога да разкажа са както от концерта на ASIA в Москва през 1989 г. (има го и на CD и се чува как oсвиркваме съветските милиционери:-), така и от Лондон 1999 г. Един от хората, за които бих направил всичко. И не само защото ми е кум.

Симеон Мутафчиев, Elcot
С Мони, както бе известен сред колегите си тогава, се запознах през 90-а или 91-ва в "Микроком". Тогава той започваше своя бизнес - асемблиране и търговия с компютри. През 93-а направих една бартерна сделка с него и компютъризирах радио "Витоша". Беше ми съдружник във втората фирма - КИТ.

Симона Георгиева
Със Симона бяхме съученици в 114 АЕГ. Тя бе моята Дама на абитуриентската вечер. Изключително сериозен човек, на който може да се разчита.

Спас Гърневски
Бивш кмет на Пловдив. Никой не би го запомнил, освен ако не беше се проявил като тежък селянин по време на
концерта на Горан Брегович (19.06.1999 г.) в Пловдив. Тогава кметът се вмъкна скришом в залата и седна на нашите места. Ние бяхме 8 човека, които чакахме търпеливо отвън, докато нагли типове като кмета седнаха на местата ни. Снимка на самодоволния кмет от концерта има тук. Той е ограденият с бяла окръжност. Наистина е самодоволен, нали?

Стефка
Тъщата. Има ли нужда да обяснявам повече каквото и да е? Все пак, може да видите тук един неин пасквил по мой адрес.


Жените    А Б В Г Д Е Ж З И Й K Л M Н O П Р С T У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я от А до Я

family cv articles memoirs copyright