veni
This page is from the old web site of Veni Markovski.
To see the new content, please, visit the main page!

O
Огнян Дойнов, екс-член на Политбюро на ЦК на БКП.
По стечение на обстоятелствата, аз бях съученик с по-малкия му син - Росен. Споменът е от 1987 или 1988 г., когато бях в казармата. Тогава Дойнов вече не беше член на Политбюро.

Огнян Шентов, Център за изследване на демокрацията (Център за Използване на Демокрацията, Център за разследване на демокрацията, Център за преследване на демокрацията, на англ: Center for Sucking Dollars).
Един от най-забавните хора, които съм срещал след 10-и ноември. Бивш секретар на ВУЗкома във ВИИ "Карл Маркс", сетне кадър на АОНСУ.
Центърът за изследване на демокрацията, на който той е един от основателите, беше съдружник чрез фондация "Приложни изследвания и комуникации" във втората ми фирма. Аз пък им осигурих без пари през 1993 г. компютри за радио "Витоша" и възможността да ползват Federal Express от приятеля ми Радко Ханджиев. Също по това време свързахме радиостанциите Витоша (София), Атлантик (Пловдив) и Галатеа (Варна) чрез Х.25 достъп и софтуер FrontDoor.
Това беше в славните времена, когато радио "Витоша" все още бе част от веригата VOA-Europe. В България идваха Керъл Паркър и Ерик Филипс, в Америка ходеха водещи от радиото... Всички бяхме много ентусиазирани...
През 1999-а Огнян започна да разкрива чувствата си към свободата на комуникациите, което може да се прочете на адрес http://www.gyuvetch.com/isp/onlinebg.html. В допълнение една от неговите креатури се опита да заведе и дело срещу "България Он Лайн" - ООД. Подробности тук.

През 2000 г. бях потресен, когато разбрах, че е поканен да участва в конференция, организирана от британското външно министерство и посветена на развитието на Интернет в югоизточна Европа. В нея участваше и комисарят по външната политика от Европейската комисия. В знак на протест обаче аз отказах да участвам в нея. Вместо мен замина един колега от Словения. Според мен е наистина странно човек като Шентов, представляващ организация, цензурираща кореспонденцията на клиентите си, да участва в подобно събитие. Доколкото разбрах, не съм бил единственият, който е изразил учудването си.

Тази страница ще се допълва...
Жените    А Б В Г Д Е Ж З И Й K Л M Н O П Р С T У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я от А до Я

family cv articles memoirs copyright