veni
This page is from the old web site of Veni Markovski.
To see the new content, please, visit the main page!

Н
Николай Арсов, ERIX; Николай Бадински ЦИД; Николай Василев, НДСВ; Николай Върбанов, адвокат; Николай Горчилов, Орбител


Николай Василев, НДСВ
Ники Василев е един от т.нар. великденци, които влязоха през 2001 г. в политиката. За него ще пиша допълнително...


Николай Бадински ЦИД
Бадински е човекът, който стои в основата на всяко що-годе работещо начинание в Центъра за Изследване на Демокрацията (някои му казват Център за Използване на Демокрацията;-). Ако не беше той, днес нямаше да има радио "Витоша", нито пък "Атлантик" в Пловдив.

Николай Горчилов, Орбител
Една подробност от времето, когато той работеше в КИТ.
Ники [б]е голям пушач - 2 кутии на ден минимум. Понеже нито аз, нито Митко пушехме, му казах, че ако не пуши през работно време ще получи 20% по-голяма заплата. Имаше ефект, защото в оставащото време той не винаги успяваше да изпуши 40 цигари:-)
В по-новата история Ники работи вече в Орбител, един от наскоро появилите се Интернет доставчици. Интересното е, че Орбител е може би първият доставчик, който е легнал пред държавата и е поискал да получи лиценз по прословутата заповед РД-09-235/98. На 17.06.99 г. действието на заповедта в обжалваната т. 4 (лицензиранe на Интернет доставчиците) бе спряно, а през ноември 1999 г. министър-председателят Иван Костов реши, че няма смисъл да се бори с нас и благородно отстъпи в спора, с което влезе в историята на Интернета у нас.

- ще се допълва -


Жените    А Б В Г Д Е Ж З И Й K Л M Н O П Р С T У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я от А до Я

family cv articles memoirs copyright