veni
This page is from the old web site of Veni Markovski.
To see the new content, please, visit the main page!

И
Ивайло Крумов Киберлинк
Ивайло Ленков Irisphone
Иван Батанов БСД България
Иван Кръстев, политолог
Илия Божинов Микроком
Инко Разпопов Фондация "ПИК"

Ивайло Ленков
Ленков заслужава много повече от няколкото реда, които аз мога да напиша за него. Ако вие знаете още неща за него, пратете ми ги на адреса долу вдясно.
Ленков е голям шемет. Един от създателите на RoNet (readonly network), мрежата която ползвахме в Интернет доставчика
КИТ, той е също замесен и в разработката на IrisPhone.
Спомням си го също и като създателят на Lanaphone (преди Irisphone), този софтуер позволяваше аудио и видео по локалната мрежа. В един момент започнаха да го развиват и като Интернетско приложение, което - за разлика от западните аналози - работеше по-добре, тъй като бе пригодено за работа на по-ниски скорости. По времето когато чуждите софтуери изискваха скорост 14.4 Кб/с, за да работят, софтуерът на Ленков работеше само на 4800 б/сек.
Другото нещо, което е всеизвестно за него е, че знае всичко за всеки. Ако ви трябва информация от типа Who is who в компютърните среди, няма нужда да използвате справочника на Жоро Балански:-) - питайте Ленков.
С Ленков бяхме заедно на CeBIT в Хановер през далечната 1994 г. Деляхме една стая в квартирата на семейство Хампфелбергер в Хановер.
Интересната случка е свързана именно с г-н Хампфелбергер.
В неговото жилище бяха отседнали още неколцина българи, с които заедно излизахме сутрин и потегляхме към панаира.
В квартирата нямаше парно - отоплявахме се на печки. Отоплявахме е силна дума, тъй като печката в спалнята не бе пусната по време на престоя ни. Един ден забелязахме, че съседът от долния етаж има парно в апартамента си и аз направих забележката, че нашият домакин е бил прост ефрейтор по време на Втората световна, докато съседът очевидно е бил офицер. Колегите ми се изсмяха, но затова дваж по-голямо бе изненадата им вечерта, когато се появи синът на г-н Хампфелбергер и се разговори с нас на английски (тук е мястото да спомена, че баща му знаеше немски и френски и аз вече бях коментирал, че е бил с немската армия във Франция, след което са го пратили за малко на Източния фронт). От дума на дума го запитахме дали баща му е ходил по наште земи и той си призна, че е бил... ефрейтор от вермахта и действително се е намирал по-дълго време във Франция и за кратко - на Източния фронт.

Инко Разпопов
Инко Разпопов и Огнян Шентов винаги вървят заедно. Казваме единия, подразбираме другия. Казваме другия, подразбираме първия. Техните дела са неизброими, но преди да ми остане време да ги вкарам в историята, можете да се запознаете с
едно от тъпите им изпълнения:


Жените    А Б В Г Д Е Ж З И Й K Л M Н O П Р С T У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ю Я от А до Я

family cv articles memoirs copyright