veni
This page is from the old web site of Veni Markovski.
To see the new content, please, visit the main page!

Някои материали за/от БАИТ с коментари


Тази страница вероятно нямаше да се появи, ако през месеците януари-юли 2002 г. асоциацията на малка част от компютърните фирми, нарекла се "българска асоциация за информационни технологии", не беше тръгнала да търси под вола теле.
Е, добре, с документите, които ще се публикуват тук, ще докажем, че тази асоциация не е представителна, занимава се със защита на интересите на част от членовете си, нарушила е няколко неписани правила и вероятно известен брой писани такива; предпочита да мълчи, ако засяга нечии интереси; но за сметка на това се обажда много, ако е да се вади нож на някой, за когото си мислят, че е "бита карта".
Страницата ще се допълва непрекъснато, защото откак се е появила (08.07.2002 г.) вече неколцина членове на БАИТ се обадиха, за да я допълнят с информация.

bait-is-it-in-public-interes.rtf
Някои наблюдения върху публичните изяви на членовете на ръководството за 2001-2002 г. (ще се дописва) Тук ще можете да разберете защо БАИТ променя позициите си по важни въпроси, СЛЕД като става организация в частен интерес

bait-strategia-s-belezhki.rtf
Т.нар. "Стратегия на БАИТ за развитие на ИТ в България", която само доказва, че организацията е в частна полза, а не с обществен интерес.

e-government-po-bait.rtf
Какво е "електронно правителство" според БАИТ.

Memorandum-bait-MS.pdf
Пълен текст на меморандума, от който се вижда, че БАИТ действа като дилър - с комисионни, когато продава софтуер на Майкрософт. От този документ става ясно, че ако правителството бе купило софтуера от БАИТ, щеше да му излезе ПОВЕЧЕ от два пъти ПО-ЕВТИНО.

Memorandum-bait-MS-2.pdf
Меморандум на БАИТ с Майкрософт - продължение, писмо от Боров.

CBN & Infoweek за асемблираните у нас компютри
CBN & Infoweek за пазара на софтуер у нас

НОВО! Защо някои от хората в ръководството се разсърдиха на Вени
Вижте пълния текст на документа, който ядоса част от ръководството на БАИТ със своята прямота и яснота. Ще разберете и какво, според тази част от ръководството, е "информационни технологии"


Очаквайте още материали по темата, вкл. и отговор на въпроса защо БАИТ решиха да изключат една фирма-член на БАИТ заради нещо, което е направил някакъв конкурент на една друга фирма, но не член на БАИТ в търсенето на "цаката" за едни публични писма и една излъгана надежда за голяма сделка...

Очаквайте и лека критика върху т.нар. "Стратегически цели за развитие на БАИТ", която е още по-интересна хартия дори и от т.нар. "Стратегията за развитие на ИТ в България"...

VA-MS-contract.PDF Копие от договора между правителството на щата Вирджиния и Майкрософт. НЕ Е СЕКРЕТНО, публикувано е в Интернет.

Разбира се, ще прочетете и мненията на някои от членовете на ръководството за правителството на Иван Костов по времето, когато то беше на власт и няколко дни, след като то не беше вече на власт, за да си направите сметка за това колко бързо се въртят тези хора... и може ли да им се вярва...

Краят на тази история може да се види на адрес arit.bg. Това е сайтът на АРИТ - Асоциацията за Развитие на Информационните Технологии, която беше създадена в условията на максимална прозрачност и широка публичност от 32-ма известни специалисти в областта на ИТ. За пръв председател на УС на АРИТ бе избран именно "лошият" Вени Марковски.

Последните новини по случая са от 15.04.2003 г. и са публикувани тук - извинение от министъра на държавната администрация.


family cv articles memoirs copyright